ITWatch

Huawei sælger flere smartphones end nogensinde før

Kinesiske Huawei har solgt 30 pct. flere smartphones i 2018 sammenlignet med året før. Selskabet har det seneste år solgt over 200 mio. smartphones, skriver Computerworld.

Foto: Mark Schiefelbein/Ritzau Scanpix

Huawei har i 2018 solgt mere end 200 mio. smartphones, hvilket er 30 pct. flere end i 2017 og en tidobling sammenlignet med mobilsalget i 2011.

Det skriver Computerworld.

Det er første gang, at den kinesiske mobilproducent sælger mere end 200 mio. smartphones i et kalenderår, og det sker, på trods af at USA har nedlagt et forbud mod Huawei-telefoner blandt de amerikanske myndigheder.

I sidste kvartal solgte Huawei 52 mio. smartphones, mens Samsung solgte 72 mio., og Apple solgte 47 mio., skriver Anandtech ifølge Computerworld.

Mistanke om spionage

Huawei er i øjeblikket i vælten på grund af mistanke om spinoage via teleudstyr. Flere lande og teleselskaber har således valgt at udelukke det kinesiske selskab i kommende telenetværk eller er begyndt at fjerne Huawei-udstyr i eksisterende mobilnet.

Huaweis danske landechef Jason LanYang har tidligere afvist alle anklager et samarbejde med den kinesiske stat om spionage.

"Jeg vil gøre det så klart, som jeg kan: Huawei har aldrig brugt sit udstyr til at tilgå nationale data, forretningshemmeligheder eller brugeres private oplysninger," lød det tidligere i december i et skriftligt svar til ITWatch.

Klumme: Historien om Huawei vil øge omkostningerne og forsinke udrulningen af 5G i en række lande

Huawei føler sig som offer for geopolitisk angreb

Huawei fortsætter globalt indtog trods vestligt tilbageslag

Huawei tager bladet fra munden: Afviser alle anklager

Analytiker: TDC kan få ekstra regning efter Huawei-kritik 

Mere fra ITWatch

Hurtig vending i it-branchen efter coronakrisen

Markedet for it er buldret tilbage efter krisens værste år, viser nye tal. Fremgangen er langt større end ventet, mener IDC Nordic, der står bag tallene. Og tallene bekræftes af IT-Branchen, der aldrig har haft så travlt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs