ITWatch

Huawei sælger flere smartphones end nogensinde før

Kinesiske Huawei har solgt 30 pct. flere smartphones i 2018 sammenlignet med året før. Selskabet har det seneste år solgt over 200 mio. smartphones, skriver Computerworld.

Foto: Mark Schiefelbein/Ritzau Scanpix

Huawei har i 2018 solgt mere end 200 mio. smartphones, hvilket er 30 pct. flere end i 2017 og en tidobling sammenlignet med mobilsalget i 2011.

Det skriver Computerworld.

Det er første gang, at den kinesiske mobilproducent sælger mere end 200 mio. smartphones i et kalenderår, og det sker, på trods af at USA har nedlagt et forbud mod Huawei-telefoner blandt de amerikanske myndigheder.

I sidste kvartal solgte Huawei 52 mio. smartphones, mens Samsung solgte 72 mio., og Apple solgte 47 mio., skriver Anandtech ifølge Computerworld.

Mistanke om spionage

Huawei er i øjeblikket i vælten på grund af mistanke om spinoage via teleudstyr. Flere lande og teleselskaber har således valgt at udelukke det kinesiske selskab i kommende telenetværk eller er begyndt at fjerne Huawei-udstyr i eksisterende mobilnet.

Huaweis danske landechef Jason LanYang har tidligere afvist alle anklager et samarbejde med den kinesiske stat om spionage.

"Jeg vil gøre det så klart, som jeg kan: Huawei har aldrig brugt sit udstyr til at tilgå nationale data, forretningshemmeligheder eller brugeres private oplysninger," lød det tidligere i december i et skriftligt svar til ITWatch.

Klumme: Historien om Huawei vil øge omkostningerne og forsinke udrulningen af 5G i en række lande

Huawei føler sig som offer for geopolitisk angreb

Huawei fortsætter globalt indtog trods vestligt tilbageslag

Huawei tager bladet fra munden: Afviser alle anklager

Analytiker: TDC kan få ekstra regning efter Huawei-kritik

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger