Analytiker: TDC kan få ekstra regning efter Huawei-kritik

En teleanalytiker vurderer, at TDC kan blive tvunget til at udskifte dyrt teleudstyr fra kinesiske Huawei på grund af den politiske bekymring for spionage. Det skriver Finans.
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Greg Barker
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Greg Barker

TDC kan ende med en stor ekstra udgift, hvis bekymringen over teleselskabets samarbejde med Huawei ender i krav om udskiftning af udstyr. Det skriver Finans.

Politikere, Forsvarets Efterretningstjeneste og sikkerhedseksperter har på det seneste udtrykt bekymring for, om det kinesieke teleudstyr, som TDC bl.a. bruger i sine mobilmaster, kan bruges til spionage. Derfor kan der komme et politisk krav om en udskiftning, vurderer en teleanalytiker.

"Det er ikke 100 pct. sikkert, at man politisk pålægger TDC at udskifte udstyret, men politikerne, myndigheder og de store kunder vil indirekte presse TDC til at stoppe samarbejdet med Huawei. Og så venter der en stor, uforudset udgift for TDC," siger analytiker John Strand til Finans.

Ifølge Finans har TDC brugt betalt cirka 4 mia. kr. til Huawei for levering og af drift teleudstyr til 3.300 mobilmaster. Huawei afviser overfor Finans, at dets udstyr bliver brugt til at spionere, mens TDC har ikke ønsket at udtale sig til mediet.

Tidligere på ugen sendte TDC dog et skriftligt svar til ITWatch, hvor det forholdte sig til den voksende bekymring for samarbejdet med Huawei.

"Sikkerhed er en topprioritet for TDC, og det gælder også i samarbejdet med Huawei. Vi følger altid de danske myndigheders anbefalinger og har en løbende og tæt dialog med blandt andre Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste," lød det.

Lynhurtigt 5G-net øger Danmarks sårbarhed over for cyberangreb

Center for Cybersikkerhed om Huawei: "Vi har ikke fundet den rygende pistol" 

TDC: Vi har et udmærket og professionelt samarbejde med Huawei 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også