ITWatch

Huawei fortsætter globalt indtog trods vestligt tilbageslag

På trods af advarsler fra USA har flere lande indgået aftaler med Huawei om opsætningen af 5G-netværk.

/ritzau/AP/Shepherd Zhou
Foto: /ritzau/AP/Shepherd Zhou

Den kinesiske telegigant Huawei indgår fortsat flere aftaler – senest i Polen og Portugal, trods mistanke om at telegigantens udstyr udgør en sikkerhedsrisiko.

Det skriver Financial Times.

Ryan Ding, der er bestyrelsesmedlem og topchef i Huawei, meddelte i London, at Huawei har underskrevet kontrakter med 22 selskaber i forbindelse med opsætningen af et 5G-netværk og arbejder med "mere end 50 teleudbydere" på at teste det nye netværk.

Få dage efter meddelelsen indgik portugisiske Altice en aftale med Huawei om opførelsen af et nyt 5G-netværk, mens T-Mobile i sidste uge lancerede sit 5G-netværk i Polen ved brug af Huaweis udstyr.

Malta og Papua Ny Guinea, der allerede anvender Huaweis udstyr, har valgt at se bort fra USA's anklager og vil fortsat bruge telegigantens udstyr til deres netværk, mens Australien, New Zealand og Japan har droppet brugen af Huaweis udstyr.

På trods af at flere regeringer mistænker brugen af Huaweis udstyr for at udgøre en sikkerhedsrisiko, er den kinesiske telegigant stadig blandt en af største leverandører af teleudstyr i verden.

Huawei havde sidste år en omsætning på 92,5 mia. dollar – svarende til 611,9 mia. kr. – på trods af, at telegiganten stort set var udelukket fra det amerikanske marked.

/ritzau/FINANS

Frankrigs største teleoperatør udelukker Huawei fra kommende 5G-udbygning

Huawei er i vælten nu - men kan vi stole på vores Lenovo-computer?

It-forening kalder debat om Huawei hysterisk

Huawei tager bladet fra munden: Afviser alle anklager

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger