ITWatch

Udviklere har tjent 392 milliarder på App Store

Igen i år er der slået rekord for salg af apps via apples App Store. Sammenlagt har Apple udbetalt 1.700 milliarder kr. siden starten i 2008.

Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix

Udviklere, der sælger apps, tjenester eller varer, har tjent mere end 1.700 mia. kr., siden Apples App Store gik i luften i 2008. I 2021 blev der atter slået rekord, skriver Digi.no.

I 2021 alene blev der udbetalt 392 mia. kr., mens der fra 2008 og frem til og med 2020 blev udbetalt 1.300 mia. kr.

Frem til år 2021 har Apple selv beholdt 30 pct. af indtjeningerne gennem App Store, hvilket betyder, at Apple selv har beholdt omkring 728 mia. kr.

Apple er i en række lande blevet kritiseret for ikke at gøre det muligt for udviklere at benytte andre betalingsformer end selskabets eget. I Holland har konkurrencetilsynet pålagt Apple at åbne op for alternativer, men Apple har anket sagen.

Indiske konkurrencemyndigheder undersøger Apples App Store

Apple udlodder bonuspakker for at fastholde udviklere

Apple taber SEC-forsøg på at blokere tre aktionærforslag 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs