ITWatch

Apple taber SEC-forsøg på at blokere tre aktionærforslag

Apples appel om, at blokere for en aktionærafstemning er blevet afvist af myndighederne.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Securities and Exchange Commission har afvist Apples anmodning om at blokere for afstemning om tre aktionærforslag på næste års generalforsamling.

Det skriver Financial Times.

I beslutningsforslagene opfordres der til forskellige detaljerede rapporter.

Blandt andet om påstande om tvangsarbejde i Apples forsyningskæde, forklaringer på, hvorfor visse apps slettes fra App Store i Kina, og en offentlig rapport om, hvilke risici iPhone-producenten kan løbe ved angiveligt at bruge hemmeligholdelsesaftaler i forbindelse med chikane og forskelsbehandling på arbejdspladsen.

Financial Times rapporterede i oktober, at Apple bad SEC om tilladelse til at blokere seks aktionærs forslag, hvilket er det højeste antal forslag, som selskabet har haft siden 2017.

Apples begrundelse var, at selskabet "i væsentlig grad havde implementeret" det, som aktionærforslagene bad om. Af de resterende tre forslag blev et afvist, og to er fortsat udestående.

I SEC's afslagsbreve til Apple, som forventes offentliggjort snarest, hedder det, at selskabets nuværende politikker og procedurer "ikke er sammenlignelige" med forslagene.

Apple, som forventes at afholde sit årsmøde i første kvartal af 2022, afviser at kommentere sagen.

SEC's svar til Apple kunne varsle dårligt for andre selskaber. I sidste måned ændrede tilsynsmyndigheden sine politikker for at gøre det sværere for virksomheder at få myndighedsstøtte til at afvise aktionærforslag.

.\\˙ MarketWire

Klumme: Den rigtige platform er afgørende for om kundedata giver værdi 

Facebooks moderselskab anklager syv firmaer for overvågning 

 

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs