ITWatch

Indiske konkurrencemyndigheder undersøger Apples App Store

Apple bliver nu undersøgt i Indien på grund af kritik af selskabets afgifter i App Store, skriver The Wall Street Journal.

Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix

De indiske konkurrencemyndigheder har igangsat en undersøgelse af Apples forretningsmodel for App Store. Selskabet kritiseres for at have for høje afgifter på digitale salg gennem App Store.

Det skriver The Wall Street Journal.

Den californiske techgigant beskyldes for at have overtrådt dele af den indiske konkurrencelovgivning. Undersøgelsen sker, efter at en nonprofitorganisation sidste år hævdede, at Apples afgift på 30 pct. på salg gennem apps i App Store var til skade for softwareudviklere og hæmmende for konkurrencen.

Apple mener derimod, at afgiften er et led i selskabets strategi og en nødvendighed for at tilbyde det bedste produkt.

Apple har tidligere været underlagt undersøgelser i forbindelse med konkurrencevridende forretning. Sammen med andre techgiganter som Alphabet og Meta, som henholdsvis ejer Google og Facebook, har selskabet været indblandet i undersøgelser, søgsmål og bøder i EU, USA og Storbritannien.

Undersøgelsen ventes at være færdig inden for 60 dage og er sket efter en række stramninger på lovområdet omkring techvirksomheder i Indien. Dette skyldes, at techgiganter har investeret milliard beløb i landet for at nå forbrugere som aldrig før har været online, skriver avisen.

Apple taber SEC-forsøg på at blokere tre aktionærforslag

Britiske konkurrencemyndigheder kigger kritisk på Apple og Google 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs