ITWatch

Sverige kæmper med store huller i it-sikkerheden

En ny hemmelig rapport fra den svenske efterretningstjeneste Säpo viser, at der er store problemer med it-sikkerheden hos vore nordiske naboer.

Colourbox
Foto: Colourbox

Der er store problemer med it-sikkerheden i den svenske stats systemer, og de rækker langt ud over den seneste skandale med den svenske transportstyrelse, hvor man sjuskede med personfølsomme data, der i værste fald kunne bruges til at identificere personer med beskyttede identiteter såsom svenske sikkerhedsagenter.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikel i Svenska Dagbladet, som har fået adgang til en hemmelig rapport fra den svenske efterretningstjeneste Säpo og Försvarets Radioanstalt, FRA.

Af rapporten fremgår det, at problemerne blandt andet skyldes manglende viden om, hvornår der er tale om personfølsomme oplysninger, ringe rutiner omkring opdateringer, forældede it-systemer og generelt elendig sikkerhedsarkitektur

"Det kan også skyldes ringe passwords, i mange tilfælde er man for bekvemmelig, der er alt for simple password og den samme adgangskode anvendes flere steder," siger Fredrik Wallin, talsmand for FRA, til Svenska Dagbladet.

Digitale sagssystemer understøtter ikke EU's kommende persondatakrav

Digitaliseringsstyrelsen: Borgerne skal kunne stole på de offentlige it-systemer

Virksomhedskultur truer it-sikkerheden

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger