ITWatch

Efter svensk it-skandale – statsministerens højre hånd afgår

Den store svenske it-skandale, der blandt andet omfatter IBM, har kostet en central svensk topperson tæt på statsministeren jobbet.

Statssekretær Emma Lennartsson, som er statsminister Stefan Löfvens nærmeste medarbejder, valgte søndag at afgå efter nye oplysninger om hendes håndtering af it-skandalen i Transportstyrelsen. Ifølge svenske medier kan hendes afgang sikre at forsvarsministeren beholder sin plads i regeringen, samtidig med hun påtager sig ansvaret for at informationen ikke nåede statsministeren.

I sommer blev det afsløret at Transportstyrelsen, som har et register over alle kørekort og desuden et straffe- og mistankeregister, havde outsourcet deres it-drift til IBM med servere i flere europæiske lande – uden at personalet som skulle håndtere oplysningerne var sikkerhedsgodkendte, til trods for advarsler fra Säkerhetspolisen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs