ITWatch

Fremtidens it-infrastruktur skal ikke kun formes af de it-faglige

Den digitale infrastruktur skal ikke kun forstås af de tekniske kompetente, men skal formes, så vi, samt fremtidige generationer, kan leve med systemerne og den måde de fungerer på, lyder det fra nyudnævnt professor.

Foto: PR/ITU

Det er et problem, at kun et fåtal af borgerne i realiteten forstår den måde it fungerer på - og i forlængelse de systemer, som implementeres på alle leder og kanter af samfundet.

Det skriver Magisterbladet på baggrund af et interview med den nyudnævnte ITU-professor Brit Ross Winthereik, som kalder det et problem, at få i dag har overblik over den teknologi vi omgiver os med.

"Nu handler det ikke længere bare om, at vores arbejdspraksis bliver understøttet af nogle uafhængige systemer. Det handler om, at systemerne bliver forbundet, og at der er en stærk politisk vilje til at koble data sammen på kryds og tværs. Vi skal som borgere være sikre på, hvor vores data ender, så de informationer, staten har om os, ikke videregives til tredjepart, på samme måde som Facebook og Google kan gøre," siger hun til Magisterbladet.

Brit Ross Winthereik påpeger, at det derfor er relevant at få humanister ind over det komplicerede systemer for blandt andet at sikre, at de bliver opbygget på en så hensigtmæssig måde for borgere og brugere som muligt.

KMD vil finde nye it-talenter på Copenhell 

IT-Universitetet modtager rekordmange ansøgninger 

Kvinder i it? Der er masser 

Digitalisering? Det er noget mænd står for  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs