ITWatch

KMD vil finde nye it-talenter på Copenhell

For tredje år i træk vil it-koncernen KMD være at finde til årets største metal- og rockfestival, Copenhell. Umiddelbart et umage par, men hos KMD er der en helt særlig grund til at være et mere utraditionelt sted.

Foto: PR/KMD

Når Copenhell åbner dørene for rock-og metalglade mænd og kvinder på Refshaleøen, vil KMD igen i år være til stede. Ved at levere udtjent hardware til det såkaldte Smadreland, arrangere en konkurrence i udvikling af computerspil samt stille bærbar opladerservice til rådighed har KMD igen i år indgået samarbejde med Copenhell. Og formålet er helt klart: rekruttering af nye it-talenter. 

"Vi skal være på Copenhell, fordi vi er i en konkurrence om de rigtig gode talenter, som vi skal bruge i it-branchen. Det er vores erfaring, at det godt kan betale sig at gøre tingene lidt anderledes," siger Peter Albrechtsen, konstitueret HR-direktør i KMD, til ITWatch.

Når it møder metal

Det kan virke besynderligt, at KMD, der udvikler og leverer softwareløsninger til kommune-, stat- og erhvervssegmentet, er at finde på Refshaleøen, som danner rammerne for ”helvede på jord”, når Copenhell slår dørene op til sommer. Men for KMD er det et spørgsmål om at være der, hvor man kan møde kandidaterne.

"Det er et spørgsmål om at vise sig på en anden platform, end den man normalt vil forvente, at KMD bevægede sig på. Vi har god erfaring med, at der faktisk er en hel del af dem, der er gode til kodning, som også synes, at metal er ret cool," siger Peter Albrechtsen.

Han tilføjer, at en del af KMD’s egne medarbejdere også godt kan lide både it og metal.

Siden 2016 har Copenhell og KMD haft et samarbejde. Det startede med levering af udtjent PC-udstyr til Smadreland, hvor gæsterne kan smadre udtjent hardware og vinde en billetter til næste års festival, men sidste år udviklede KMD i samarbejde med IT Universitetet konkurrencen KMD Game Jam for Copenhell @ITU.

Den forløber over to døgn. Her skaber it-udviklere og spilinteresserede personer computerspil, der kan spilles på Copenhell. Som noget nyt i år er KMD officiel samarbejdspartner på bærbare opladere fra Volt. Det betyder, at KMD nu kan være med til at sikre, at de mange festivalgæster ikke løber tør for strøm på mobilen.

KMD skaber en federe oplevelse på Copenhell

Samarbejdet møder ikke kun begejstring fra KMD’s side. Hos Copenhell er man også glade for det nu tre år lange samarbejde.

"Det er superfedt at have KMD som partner på Copenhell. Man tænker umiddelbart ikke dem som en naturlig del af vores HELVEDES-fest, men igennem de sidste tre år er samarbejdet med KMD faktisk kun vokset. Samarbejdet med KMD betyder, at både de studerende, KMD og ikke mindst festivalgæsterne, får en endnu federe oplevelse på Copenhell," siger Jeppe Nissen, direktør i Copenhell, i en pressemeddelelse fra KMD.

2017 bød på status quo på kernemarkedet og fremgang i nye forretninger for KMD 

På søndag slipper KMD 3000 jernmænd løs i hovedstadsområdet  

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs