It-direktør: Kombits kildekodekrav har vendt op og ned på det kommunale it-marked

Det har betydet store ændringer i det kommunale it-marked, at kommunerne i dag, gennem indkøbsfællesskabet Kombit, har sikret sig medejerskab til kildekoden - men det er ikke nødvendigvis negativt.
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Magtforholdet mellem kunde og leverandør er skiftet efter de danske kommuner gennem it-indkøbsforeningen Kombit har fået medejerskab over kildekoden i deres it-systemer.

Det skriver Version2 på baggrund af et interview bragt i KIT-magasinet (Foreningen af Kommunale it-chefer) med Ursula Krogsbøll, direktør for digital strategi og innovation hos softwarehuset Miracle.

Medejerskabet sikrer, at kommunerne på ethvert tidspunkt kan kræve kildekoden bag deres it-systemer udleveret og at leverandøren skal være behjælpelig med dette. Det betyder, at samarbejdet i dag er et helt andet end tidligere.

"En relation mellem en it-leverandør og en kunde skal ikke bygge på et magtforhold. Det var det, da leverandørerne ejede sourcekoden. De havde fat i den lange ende, og de brugte ejerskabet til sourcekoden til at få en masse uvaner," siger Ursula Krogsbøll til KIT-magasinet.

Kombit skyder gang i genudbud af Serviceplatformen 

Kombit efter kritik: Vi har ikke udtrykt os præcist nok 

Dansk Erhverv: Virksomheder har allerede i dag brug for nye offentlige systemer  

Frustration over Moderniseringsstyrelsens nulstilling af kodeord 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også