ITWatch

It-direktør: Kombits kildekodekrav har vendt op og ned på det kommunale it-marked

Det har betydet store ændringer i det kommunale it-marked, at kommunerne i dag, gennem indkøbsfællesskabet Kombit, har sikret sig medejerskab til kildekoden - men det er ikke nødvendigvis negativt.

Foto: Google Maps

Magtforholdet mellem kunde og leverandør er skiftet efter de danske kommuner gennem it-indkøbsforeningen Kombit har fået medejerskab over kildekoden i deres it-systemer.

Det skriver Version2 på baggrund af et interview bragt i KIT-magasinet (Foreningen af Kommunale it-chefer) med Ursula Krogsbøll, direktør for digital strategi og innovation hos softwarehuset Miracle.

Medejerskabet sikrer, at kommunerne på ethvert tidspunkt kan kræve kildekoden bag deres it-systemer udleveret og at leverandøren skal være behjælpelig med dette. Det betyder, at samarbejdet i dag er et helt andet end tidligere.

"En relation mellem en it-leverandør og en kunde skal ikke bygge på et magtforhold. Det var det, da leverandørerne ejede sourcekoden. De havde fat i den lange ende, og de brugte ejerskabet til sourcekoden til at få en masse uvaner," siger Ursula Krogsbøll til KIT-magasinet.

Kombit skyder gang i genudbud af Serviceplatformen 

Kombit efter kritik: Vi har ikke udtrykt os præcist nok 

Dansk Erhverv: Virksomheder har allerede i dag brug for nye offentlige systemer  

Frustration over Moderniseringsstyrelsens nulstilling af kodeord 

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs