ITWatch

It-direktør: Kombits kildekodekrav har vendt op og ned på det kommunale it-marked

Det har betydet store ændringer i det kommunale it-marked, at kommunerne i dag, gennem indkøbsfællesskabet Kombit, har sikret sig medejerskab til kildekoden - men det er ikke nødvendigvis negativt.

Foto: Google Maps

Magtforholdet mellem kunde og leverandør er skiftet efter de danske kommuner gennem it-indkøbsforeningen Kombit har fået medejerskab over kildekoden i deres it-systemer.

Det skriver Version2 på baggrund af et interview bragt i KIT-magasinet (Foreningen af Kommunale it-chefer) med Ursula Krogsbøll, direktør for digital strategi og innovation hos softwarehuset Miracle.

Medejerskabet sikrer, at kommunerne på ethvert tidspunkt kan kræve kildekoden bag deres it-systemer udleveret og at leverandøren skal være behjælpelig med dette. Det betyder, at samarbejdet i dag er et helt andet end tidligere.

"En relation mellem en it-leverandør og en kunde skal ikke bygge på et magtforhold. Det var det, da leverandørerne ejede sourcekoden. De havde fat i den lange ende, og de brugte ejerskabet til sourcekoden til at få en masse uvaner," siger Ursula Krogsbøll til KIT-magasinet.

Kombit skyder gang i genudbud af Serviceplatformen 

Kombit efter kritik: Vi har ikke udtrykt os præcist nok 

Dansk Erhverv: Virksomheder har allerede i dag brug for nye offentlige systemer  

Frustration over Moderniseringsstyrelsens nulstilling af kodeord 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs