ITWatch

Dansk Erhverv: Virksomheder har allerede i dag brug for nye offentlige systemer

En omlægning af it-løsningerne DigitalPost, NemID og NemLog skal i 2020 gøre det lettere for erhvervsdrivende at benytte systemerne og sikre millionbesparelser. Dansk Erhverv påpeger, at behovet for nye systemer eksisterer nu og ikke først i 2020.

Foto: PR/Dansk Erhverv

Ny digital infrastruktur skal lette de bureaukratiske byrder for danske virksomheder og samtidig sikre besparelser for 200-400 mio. kr. Det er målsætningen for regeringens planer for de offentlige it-systemer DigitalPost, NemID og NemLog som frem mod 2020 skal udrulles i nye og opdaterede versioner. Hos Dansk Erhverv ærgrer man sig over udsigten til først at kunne benytte de nye systemer i 2020.

Det skriver Børsen.

At de nye løsninger først udrulles om to år er ifølge interesseorganisationen et problem, da mange virksomheder, især de små og mellemstore, påføres store administrative byrder med de nuværende løsnigner.

"Det tager tid at udvikle nye systemer, men der er et behov for at se på, om man kunne gøre situationen mere tålelig for de virksomheder, der står med de her udfordringer nu," lyder det fra Poul Noer, chefkonsulent for digitalisering i Dansk Erhverv, til Børsen.

De nye systemer er en del af regeringen målsætning om at lette byrder for erhvervslivet svarende til fire mia. kr. frem mod 20 og seks mia. kr. fra 2021-2025.

Lobbyorganisation glæder sig over billigere udlandstale 

Kombit efter kritik: Vi har ikke udtrykt os præcist nok 

Dansk Erhverv går i rette med Kombits strategi 

Dansk Erhverv: Tiden er løbet fra dyre frekvensauktioner 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs