ITWatch

Frustration over Moderniseringsstyrelsens nulstilling af kodeord

Flere danske myndigheder udtrykker bekymring i forhold til, at Moderniseringsstyrelsen mellem jul og nytår nulstillede kodeordene i en række statslige it-systemer. Det skriver Computerworld.

Foto: Colourbox

Hos flere danske myndigheder frygter man, at Moderniseringsstyrelsens nulstilling af samtlige kodeord i en række statslige it-systemer mellem jul og nytår kan dække over noget alvorligt - muligvis et hackerangreb. Moderniseringsstyrelsen nægter fortsat at forklare, hvad der ligger til grund for nulstillingen.

Det skriver Computerworld, som har fået aktindsigt i en mailkorrespondancer mellem parterne, som blandt andet tæller Lægemiddelstyrelsen.

"Såfremt der er tale om det mest tænkelige scenarie, nemlig et forestående eller allerede forekommet cyberangreb, har CFCS (Center for Cybersikkerhed, red.) så været inddraget for at kunne yde passende rådgivning," skriver Sune Maaholm, teamleder for forretnings-it i Lægemiddelstyrelsen, i en mail til Moderniseringsstyrelsen.

Også hos Københavns Universitet og Aarhus Universitet undrer man sig over den pludselige nulstilling, men i et mailsvar til Aarhus Universitet lyder forklaringen fra Moderniseringsstyrelsen, at man af sikkerhedsmæssige hensyn ikke har kunne orientere kunderne før nulstillingen, ligesom man ikke kan sige mere om baggrunden for beslutningen om at nulstille.

Forsinkelse af Mitid sikrer millionkontrakt til Nets og kunstigt åndedræt til Nemid 

Kombit efter kritik: Vi har ikke udtrykt os præcist nok 

Digitaliseringsstyrelsen: Frelle kan agere brobygger 

Systematic skal betale bod for plaget it-system 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs