ITWatch

Kombit efter kritik: Vi har ikke udtrykt os præcist nok

Kombit kommer Dansk Erhverv i møde, efter erhvervsorganisationen har udtrykt kritik af det kommunale it-fællesskabs strategi. Kombit vil ikke sætte sig på kildekoder til it-programmer, lyder det nu.

Kombits kommunikationschef Mikkel Tang Hedegaard. | Foto: PR / Kombit

Kombit kommer nu erhvervsorganisationen Dansk Erhverv i møde. det sker i et svar fra Kombit, afsendt af Kombits kommunikationschef Mikkel Tang Hedegaard, der svarer på den kritik Poul Noer, chefkonsulent i Dansk Erhverv i dag retter mod Kombit.

Noer angriber, at Kombits topchef i et stort interview i Berlingske gør sig til talsmand for, at Kombit skal eje programkoden til software, der udvikles til offentlige løsninger.

"Vi kræver også, at alle data, som skabes gennem vores kontrakter, skal vi til enhver tid kunne få tilbage, og leverandøren forpligter sig til at hjælpe med at aflevere data, hvis vi vælger at flytte drift eller udvikling til en anden leverandør," lyder det i interviewet, som man kan læse i sin fulde længde her.

Det, mener Poul Noer, er en fejl og siger til ITWatch, at det vil forhindre kommunerne i at bruge standardløsninger, vil demotivere it-selskaber i at investere i nye løsninger og på sigt hæmme eksporten af danske it-løsninger.

Kombit korrigerer

Men hos Kombit lyder det nu, at udtalelserne i Berlingske er upræcise.

"Dansk Erhvervs bekymring ser jeg som et udtryk for, at vi desværre ikke fik udtrykt os præcist nok omkring brugsret og ejerskab i Berlingske."

"Derfor vil jeg gerne præcisere, at alle Kombits udbud opfordrer til, at leverandørerne anvender standardsoftware, hvilket i dag er tilfældet i stort set alle de løsninger, Kombit har indkøbt på vegne af landets kommuner," lyder det fra kommunikationschefen i Kombit i et skrifteligt svar.

"I de tilfælde hvor leverandørerne ikke alene kan løse opgaven med standard programmel, tilegner Kombit en udvidet brugsret til den resterende del – der er således alene tale om udvidet brugsret til den del, som leverandøren udvikler specielt til kommunerne," skriver han videre .

Kombit-chefen tilføjer, at man ikke ønsker at sætte sig på kildekoden.

"Det betyder, at leverandørerne forsat har ophavsretten til den kundespecifikke software, men at Kombit har ret til at få udleveret kildekoden – som leverandørerne dog stadig har fuldt ejerskab over, og frit kan benytte på andre markeder."

"Vi har i øvrigt regelmæssigt dialog med brancheforeninger og leverandører i markedet og tilpasser vores udbud i henhold til den feedback, vi modtager," skriver han endelig.

Dansk Erhverv går i rette med Kombits strategi 

Manden i spidsen for at bryde KMD's monopol: "Det skal strække sig videre ud i det offentlige" 

Mere fra ITWatch

Efter salg til kapitalfond: Nu skal forretningen tidobles

Softwareselskabet Timextender blev fornylig solgt til kapitalfond for stort trecifret millionbeløb efter i årevis at have leveret underskud på underskud. Nu skal omsætningen øges med raketfart, lyder det fra stifter og direktør Heine Krog Iversen, der reinvesterer i selskabet efter salget.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs