ITWatch

It-problemer i staten: Tidsplan for ny boligskat på slingrekurs

Tidsplanen for den nye boligskat er ramt af forsinkelser, men innovationsminister Sophie Løhde kan endnu ikke sige, hvordan det konkret vil påvirke tidsplanen. Socialdemokratiet indkalder til lukket samråd om sagen.

Foto: PR/Finansministeriet

It-relaterede problemer risikerer at forsinke det nye boligskattesystem, lyder det fra innovationsminister Sophie Løhde, som i et svar til Folketingets Skatteudvalg ikke kan svare klart på, hvordan forsinkelser på datasiden kommer til at påvirke tidsplanen.

Det skriver Børsen.

"Alle konsekvenser af forsinkelsen kendes først, når detailplanen foreligger, og jeg kan derfor desværre ikke svare fyldestgørende på spørgsmålet," lyder det i svaret fra ministeren.

Efter planen skulle systemet ellers være klar til at understøtte Skatteministeriets ejendomsvurderingssystem (ICE) som i 2019 efter planen skal sende nye ejedomsvurderinger ud til boligejerne, som fra 2021 skal betale de nye ejendomskatter. Dilemmaet er dog, at Ejendomsstamregistret, (ESR) som datamæssigt danner grundlag for opkrævningen af ejendomsskat i dag, videreføres et år længere end ventet på grund af forsinkelser i forbindelse med grunddataprogrammet, som danner grundlag for den nye ejendomsskat.

Fra Socialedemokratisk side har man valgt at indkalde regeringen til et lukket samråd, da man mener, at den mulige forsinkelse skaber bekymring for, om tidsplanen for hele projektet er i fare for at skride.

Offentligt grunddataprogram udløser merpris ved forsinkelse 

Digitaliseringsstyrelsen er omfattet af udflytningsplaner 

Til sommer skal alle love være klar til digitalisering 

It-system i vanskeligheder: Send flere penge 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs