ITWatch

Digitaliseringsstyrelsen er omfattet af udflytningsplaner

13 arbejdspladser hos Digitaliseringsstyrelsen rykker til Nykøbing Falster. Også jobfunktioner hos Statens It skal flytte. (Opdateret kl. 13.58)

Foto: PR/Finansministeriet

Kl. 13.58: Artiklen er opdateret med mere detaljeret information om de berørte arbejdspladser i Digitaliseringsstyrelsen.

Regeringens udflytningsplaner omfatter Digitaliseringsstyrelsen. 13 arbejdspladser rykker fra København til Nykøbing Falster.

Det drejer sig blandt andet om "styrelsens supportfunktion for BorgerDK og ansvaret for NemHandel," fremgår det af regeringens publikation om udflytningen, 'Bedre balance II'.

Supportfunktionen for BorgerDK varetages i dag af Københavns Kommune, står der i en pressemeddelelse fra Digitaliseringsstyrelsen. Der er tale om ti årsværk, som arbejder med support af borger.dk, og de overflyttes til Erhvervsstyrelsen, der allerede har en afdeling i Nykøbing Falster i dag.

Udflytningen sker som "første skridt i etablering af et samlet fællesoffentligt supporttilbud," fremgår det.

I forhold til Nemhandel er der tale om tre årsværk, som også bliver lagt ind under Erhvervsstyrelsen i Nykøbing Falster. Nemhandel understøtter e-handelsprocessen fra en ordre bestilles, til der eventuelt sendes en rykker.

Også 20 arbejdspladser hos Statens It flytter ud. I stedet for at ligge i Ballerup vil de i fremtiden blive placeret i Augustenborg. Det fremgår ikke, hvilke funktioner der er tale om.

"Ligesom sidst vil udflytningen koste penge. Vi vil også denne gang fra regeringens side følge flytningen tæt. Vi vil gøre status første gang til påske," siger innovationsminister Sophie Løhde (V) på et pressemøde ifølge Ritzau.

Statslig udflytning sender it-jobs til provinsen 

Statsselskab har sluppet et hav af robotter løs i administrationen 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs