ITWatch

It-system i vanskeligheder: Send flere penge

Et forsinket it-system skal endnu engang have øget bevillingen. Den samlede regning løber op i over 600 mio. kr., skriver Version2.

Foto: Torben Stroeyer, Jyllands-Posten

Folketinget skal endnu engang til lommerne og bevilge ekstra penge til it-systemet Grunddataprogrammet, skriver Version2.

Innovationsminister Sophie Løhde (V) beder i et aktstykke om tilslutning fra Folketingets Finansudvalg til en ny tidsplan, der vil gøre projektet dyrere med 52,9 mio. kr.

I forvejen er it-systemet, der skal samle ejendoms- og adressedata fra offentlige myndigheder, forsinket. Det skulle have været i drift i midten af 2017, men allerede i 2016 blev den deadline udskudt med et år samtidig med, at regningen blev 158 mio. kr. større.

Nu volder den seneste deadline også problemer, fordi udviklingen er blevet forsinket i nogle testforsøg henover sommeren. Ifølge Version2 løber den samlede pris for Grunddataprogrammet op i 673,7 mio. kr.

Statsligt it-projekt fra 2009 overskrider igen budget og tidsplan 

EG: Vi fejlvurderede opgaven fra start 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs