Offentligt grunddataprogram udløser merpris ved forsinkelse

Et forsinket program for grunddata giver store ekstraregninger til det offentlige, skriver TV2 (Rettet 06.54).

(Præciseret kl. 06.54 - ITWatch har tidligere skrevet, at at Grundataprogrammet, som KMD er leverandør på bliver forsinket. Forsinkelsen skyldes dog ikke forsinkelser på leverancen fra KMD, da selskabet kun leverer Datafordeleren i systemet og ikke hele programmet.)

Det nye Grunddataprogram til det offentlige bliver tre år forsinket.

Det skriver TV2.

Det betyder, at programmet bliver sammenlagt 300 mio. kr. dyrere end ventet. Programmet skal sikre valid information om danskerne og skulle have været klar i 2016, men er blevet skubbet flere gange, blandt andet på grund af problemer med at bruge Datafordeleren, skriver TV2.

Mediet skriver, at forsinkelsen netop har været til behandling i Finansudvalget, der vurderer, at det er klar næste år. Samlet merpris lyder på 300 mio. kr. Programmet skal erstatte det det nuværende Ejendomsstamregisteret (ESR) og udskydelsen koster kommunerne 100 millioner om året, lyder det.

"Vi er selvfølgelig meget ærgerlige over forsinkelserne af Grunddataprogrammet, som foreløbig står til at give kommunerne et tab, som vi forventer samlet set vil løbe op i flere hundrede millioner kroner," skriver afdelingschef Ralf Klitgaard Jensen fra KL, Kommunernes Landsforening, i en mail til TV 2.

Fra KMD lyder det i en mail til ITWatch, at forsinkelsen ikke skyldes problemer med leverancen af systemets datafordeler, hvilket Digitaliseringsstyrelsen erklærer sig enige i.

"KMD er en af flere aktører i grunddataprogrammet, der består af en række delprogrammer. Vi har haft ansvaret for at udvikle Datafordeleren, som er leveret løbende siden sommeren 2015 og efter test endelig godkendt i 2016. KMD har fulgt samtlige milepæle siden 2015 på de leverancer, der understøtter idriftsættelsen af Datafordeleren og Grunddataprogrammet. Vi har gennem hele projektet haft et godt samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering," lyder det fra områdedirektør i KMD Ruth Wisborg.

Devoteam investerer millioner i nyt sats på data science 

Derfor blev København fravalgt som hjem for IBM's nye joint venture med Mærsk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også