Opdatering udløste midlertidig fejl i KMD-system

I en uge er sygemeldinger ikke blevet korrekt registreret som følger af en fejl i forbindelse med en opdatering af et KMD-system. Fejlen er dog rettet nu, oplyser kommunikationschef til Version2.

It-systemet Workbase, der registrerer sygefravær til brug hos a-kasser, har været midlertidigt ramt af fejl, efter udvikleren, KMD, opdaterede problemet. Det skriver Version2.

"Fejlen er opstået i forbindelse med en opdatering af Workbase, der skulle foretages på baggrund af, at Arbejdsmarkedsportalen lukkes ned. Fejlen er rettet, og KMD har anvist en procedure for omgåelsen af fejlen," skriver Christoffer Hellmann, kommunikationschef i KMD, til Version2 og forklarer, at man ikke forventer, at borgerne vil blive påvirket.

I perioden 11.-18. december har, ifølge mediet, tusindvis af borgere fået annulleret aktive eller tidligere sygemeldinger hos DFDG, Det Fælles Datagrundlag, som afgør, hvem der skal have sygedagpenge.

Fejlen skal have udløst forkert kategorisering af sygemeldte dagpengemodtagere. Der vil fremadrettet være en opgave med at genoprette data fra KMD's side.

KMD og NNIT trak sig fra valgudbud i 11. time

Statslige it-systemer ramt af sikkerhedsproblemer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også