ITWatch

Trods politianmeldelse i hackersag ville hovedperson "gøre det igen"

Esben Warming opdagede i starten af sommeren et sikkerhedshul i et kommunalt it-system, hvorefter KMD sendte ham en politisag på halsen. "Jeg ville gøre det igen," siger han nu.

Foto: Privatfoto: Esben Warming

Selv om han blev politianmeldt af KMD, da han opdagede en fejl i selskabets pladsanvisningssystem, så fortryder Esben Warming ikke forløbet. "Jeg ville gøre det igen," slår han fast overfor DR.

"Jeg var ked af, at hele opmærksomheden blev drejet over på min person og spørgsmålet, om jeg var en hacker mere end, at det her sikkerhedshul har været der i 12 år og KMDs andel i problemet," siger han til mediet.

ITWatch beskrev i juni, hvordan Esben Warming ved et tilfælde havde opdaget, at man kunne slå tilfældige personers CPR-numre op i KMD's it-system til pladsanvisning på Frederiksberg.

For at kaste lys over problemet skrev han en kode, som automatisk kunne trække CPR-numre ud af databasen. Det fik KMD til at politianmelde den Netcompany-ansatte familiefar for at have hacket sig ind i it-systemet.

Siden er anklagen blevet ændret til, at han har skaffet sig uberettiget adgang til andres CPR-numre frem for at have hacket et KMD-system.

Politiet sigter familiefar for hacking af KMD's it-system

Netcompany-ansat afhørt i hackersag

KMD vil have fælles retningslinjer efter hackersag 

Mere fra ITWatch

It-leverandør kritiserer offentlige indkøb

Det offentlige er for dårlige til at leve op til deres egne intentioner om at foretage grønne indkøb, mener flere virksomheder, der i følge dem selv står klar med produkterne.

Bæredygtighed mangler i offentlige udbud

Der er langt mellem ord, der lægger sig op ad bæredygtighed, i de offentlige udbud, mener en ph.d.-forsker, der i et projekt er ved at under søge de offentlige indkøb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs