KMD og NNIT trak sig fra valgudbud i 11. time

To af tre prækvalificerede leverandører trak sig fra Kombits udbud om et nyt valgsystem kort tid inden afgørelsen. KMD har trukket sig på grund af, at "kravene ikke flugter med kvaliteten."

Kun én leverandør bød på at levere det nye valgsystem, som skal erstatte et mangeårigt system fra KMD. To af de prækvalificerede leverandører, KMD og NNIT, trak sig fra processen uden at afgive et tilbud, og dermed var DXC Technology den eneste byder på at levere fremtidens valgsystem til kommunerne.

Det bekræfter Kombit, kommunernes it-organ, som har stået for valgudbuddet, overfor ITWatch.

Chefkonsulent Henrik Kirkeskov afviser, at konkurrencen om at levere den vigtige it-løsning dermed har været sat ud af kraft.

"Der har været fri konkurrence, men nogle mente ikke at de kunne møde de økonomiske krav i udbuddet. Vi kører udbud med forhandling, og der har vi kørt forhandlinger, inden de skulle aflevere det endelige, her har nogle så valgt ikke at aflevere," siger han til ITWatch og forklarer, at de to leverandører officielt har trukket sig ved tilbudsfristen 15. december.

Hos KMD bekræfter Executive Vice President Søren Henriksen forløbet:

"Vi har måtte konstatere, at der i processen ikke er blevet rykket tilstrækkeligt ved en række mindstekrav. Det er vores vurdering, at kravene ikke flugter med den nødvendige kvalitet i løsningen, og på den baggrund har vi ikke ment, at det var bæredygtigt at byde på opgaven," skriver han i et skriftligt svar til ITWatch:

"Vi har sammen med vores samarbejdspartner, den europæiske leverandør af valgløsninger Scytl, lagt et betydeligt arbejde i at gennemgå udbudsmaterialet og opsat vores bud på en sikker og god løsning på valgopgaven."

Han fremhæver, at KMD fortsat skal understøtte det kommende folketingsvalg og EU-valget i 2019.

"Det er naturligvis trist for os, at vi ikke kan fortsætte med valgopgaven," skriver han.

ITWatch forsøger at få en kommentar fra NNIT.

DXC slår KMD i opløb om nyt valgsystem 

Cbrain vinder kontrakt med Udlændinge- og Integrationsministeriet 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåPhoto: PR / NNIT

NNIT skal hyre bundter af cloud-folk

For abonnenter