Tiltalte i Atea-sagen frygter reaktioner efter hævelse af navneforbud

De tiltalte i den højtprofilerede Atea-sag er utilfredse med, at Østre Landsret torsdag valgte at følge byrettens beslutning og hæve navneforbuddet i sagen. De tiltalte frygter omverdens reaktioner, mens dommerne vægtede samfundshensynet.
Foto: PR/ATEA
Foto: PR/ATEA

Blandt de syv tiltalte i Atea-sagen er der utilfredshed med, at nanvneforbuddet i bestikkelsessagen nu endegyldigt er hævet, og deres navne er kommet ud i den brede offentlighed - flere frygter for reaktionerne.

Det skriver Børsen.

Flere af de tiltaltes advokater udtrykker på klienternes vegne bekymring for, hvilke konsekvenser hævelsen af navneforbuddet kan få for deres klienter, som alle nægter sig skyldige. Advokaterne peger på, at det kan få konsekvenser for de tiltaltes fremtid, men og at man er uenige i rettens beslutning.

"Landsretten og byretten (...) har fundet, at hensynet til gabestokken vejer tungest. Den afgørelse respekterer vi, men det ændrer ikke på, at jeg grundlæggende er uenig i afvejningen," skriver Arvid Andersen, advokat for tidligere salgschef i Atea Per Juul Andersen, i et mailsvar til Børsen.

Fra rettens side påpeger man, at sagens alvorlige karakter gør, at hensynet til samfundet må sættes over de tiltalte.

"Henset til sagens karakter - grovheden og den væsentlige samfundsmæssige betydning - må hensynet til de tiltalte vige for samfundshensynet," sagde dommer Nanna Blach fra Retten i Glostrup tirsdag, da man besluttede at hæve navneforbuddet.

Landsretten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen 

IDC Nordic: Atea kan komme ud af retssag uden dybe ridser i lakken 

Landsretten nedsætter straffe i Atea-sagen 

Politiansat dømt for bestikkelse i Atea-sag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også