ITWatch

Politiansat dømt for bestikkelse i Atea-sag

Nye beviser i Atea-sagen var medvirkende til, at Østre Landsret tirsdag valgte at omstøde byrettens frifindelse af en tidligere ansat i Rigspolitiet, som i stedet blev kendt skyldig i bestikkelse. Det skriver Berlingske Business.

Foto: PR/Atea

Anklageren i Atea-sagen, som omhandler bestikkelse af offentligt ansatte, fremlagde tirsdag nye beviser i sagen mod en tidligere ansat i Rigspolitiet, som i sidste ende overbeviste landsretten om, at den tiltalte var skyldig i at modtage bestikkelse fra it-leverandøren. Den tiltalte blev i stedet for frifindelse idømt 20 dages betinget fængsel. Det skriver Berlingske Business.

Den tiltalte var anklaget for at have modtaget en Ipad til en værdi af 6100 kr., men i byretten har den tiltalte tidligere hævdet, at det elektroniske udstyr kun var til test, og at han havde leveret den tilbage til Atea i starten af 2013. Anklagerens nye beviser, som man havde fremskaffet gennem en international retsanmodning om udlevering af data fra Apple kombineret med data fra tiltaltes kreditkort, viste dog, at den tiltalte havde været i besiddelse af Ipaden indtil august 2015 - altså efter retssagen mod Atea startede i juni 2015.

Tiltaltes forsvarer Andro Vrlic mener dog, at anklagerens og politiets brug af ressourcer har været overdrevet i sagen mod han klient.

"Det mest overraskende i sagen er politiets tilgang og det ressourceforbrug, man har ­anvendt her. At man bruger så meget krudt på en sag som denne med internationale rets­anmodninger osv. At det er så magtpåliggende, at man vil have en dom i den her sag. Jeg ­synes, det er lidt ærgerligt, hvis det er sådan, at man siger, at hvis det er en fra politiet, så skal vi være ekstra hårde ved ham," siger Andro ­Vrlic til Berlingske Business.

Hos anklageren erkender man, at man ikke kunne have løftet sagen uden den internationale retskendelse fra Apple, og at sagen har kostet en del ressourcer.

"Det ville lægge os ned, hvis vi skulle gennemgå alle sager så grundigt, men det hænger sammen med sagens overordnede vigtighed. Havde det været en tyverisag til 6000 kr., er det ikke sikkert, at vi havde brugt helt så mange ressourcer, men når det drejer sig om ­offentligt ansatte, der modtager bestikkelse, så er der nogle andre hensyn, vi skal tage, og vi håber med den her sag at sende et signal til både offentligheden og til offentligt ansatte," siger anklager Stefan Møller Jørgensen til Berlingske Business,

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs