Landsretten ophæver navneforbuddet i Atea-sagen

Landsretten har besluttet at ophæve navneforbuddet i den højt profilerede bestikkelsessag mellem Atea og Region Sjælland samt Rigspolitiet.
Foto: Atea/PR
Foto: Atea/PR

Østre Landsret har ophævet navneforbuddet mod de tiltalte i Atea-sagen, skriver Børsen.

Dermed får den brede offentlighed for første gang, siden sagen begyndte at rulle tilbage i 2015, mulighed for at sætte navne på de syv tiltalte i Danmarks til dato største bestikkelsessag.

På sagens første retssdag ud af 32 besluttede Byretten i Glostrup i tirsdags at hæve navneforbuddet, men det ankede de tiltaltes forsvarer på stedet. Derfor skulle ophævelsen behandles hos landsretten, som altså nu har endegyldigt har besluttet at ophæve forbuddet, som indtil nu forhindret pressen i at videregive navnene på de fem tiltalte.

De tiltalte i sagen er den tidligere adm. direktør i Atea, Claus Hougesen, som sammen med de to medtiltalte Carsten Ritzau, tidligere salgsdirektør i Atea, og Peter Trans, tidligere koncerndirektør i Atea, der stiftede it-selskabet 3a-it som en direkte konkurrent til Atea.

Derudover er tidligere salgschef i Atea Per Juul Andersen tiltalt. Ligeledes er Region Sjællands forhenværende it-driftschef Rene Clausen og forhenværende it-direktør Michael Steen Hansen, som senere skiftede til Rigspolitiet. Også tiltalt i sagen er Michael Mølkær Jensen, tidligere it-udviklingschef og konstituteret it-direktør hos Region Sjælland, inden han blev it-chef hos Rigspolitiet.

Atea er som selskab også tiltalt i sagen. Alle parter nægter sig skyldige.

Endnu en regionschef tiltalt i Atea-sagen 

Barske ord på telefonaflytninger i bestikkelsessag 

IDC Nordic: Atea kan komme ud af retssag uden dybe ridser i lakken 

Byret ophæver navneforbud i Atea-sag 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Læs også