Professor: Det nye skattesystem bliver Netcompanys store test

Udviklingen af Skats nye inddrivelsessystem bliver en styrkeprøve for it-selskabet Netcompany, der slog konkurrenterne på både bedømmelse og pris. Professor mener, selskabet kan lykkes, hvor EFI fejlede.
Foto: PR/NETCOMPANY
Foto: PR/NETCOMPANY

Leveringen af det danske skattevæsens nye inddrivelsessystem kan vise sig at blive et definerende punkt i Netcompanys historie, og det kan koste dyrt, hvis man ikke lykkes.

Det skriver Berlingske Business.

For mens andre selskaber har brændt fingrene på store offentlige projekter, så har Netcompany indtil videre et uplettet ry, som man sætter på spil ved at påtage sig en opgave af denne størrelse. Der er dog ingen grund til at tro, at Netcompany ikke kan levere som lovet, lyder det fra både Kim Normann Andersen, professor ved institut for IT-ledelse ved Copenhagen Business School (CBS), og Søren Lauesen, professor ved IT-Universitetet.

"Det er den store test, for hvis det lykkedes, har de for alvor stået en stor styrkeprøve og vist, at de kan gøre det, de andre ikke kunne," siger Kim Normann Andersen til Berlingske Business.

Netcompany vandt opgaven med at udvikle det nye skattesystem foran selskaberne IBM og Visma, som satte prisen på henholdsvis 254 mio. kr. og 400 mio. kr. - til sammenligning har Netcompany "kun" krævet 100 mio. kr. af staten for det nye system, ligesom man også fik en bedre bedømmelse i forbindelse med udbuddet.Netcompany leverer dog ikke opgaven alene, men står især for hovedplatformen, mens selskaberne Visma og CGI er hyret ind på delkontrakter.

Selskabers EFI-bud var vidt forskellige 

Netcompanys britiske opkøb: Brexit skaber behov for tusindvis af nye it-løsninger 

Netcompany sigter mod 2000 ansatte i foråret 2018 

Netcompany foretager stort opkøb i England 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også