ITWatch

Østrigsk Apple-leverandør banker i vejret

Den østrigske hardwareproducent AMS opjusterer forventningerne efter de foreløbige resultater for 2017 – stigningen reflekterer samtidig positivt tilbage på Apple og salget af den nye Iphone X.

Foto: /ritzau/AP/Marcio Jose Sanchez

Den østrigske chip- og sensorproducent AMS har en god dag på den schweiziske børs, hvor selskabet er noteret, efter at det mandag morgen kom med foreløbige resultater for 2017 og opjusterede forventningerne til salget de kommende år.

Ved middagstid er aktien steget 18,3 pct. til 90,60 schweizerfranc efter meddelelsen, der bød på en rekordhøj omsætning i 2017 på 1,1 mia. euro og nye, højere mål frem til udgangen af 2019.

Tidligere ventede selskabet for 2016-2019 en gennemsnitlig årlig vækstrate på mindst 40 pct., men en voksende ordreborg får nu AMS til at vente en årlig vækst på 60 pct. gennemsnitligt i perioden.

Det svarer til en forventning om en omsætning på mindst 2,2 mia. euro i 2019.

AMS leverer blandt andet chips til Apples iPhone X, og ifølge Bloomberg News afblæser den stigende vækst hos østrigerne den frygt, der har været for, at der ikke er den store efterspørgsel på den nye iPhone, der blev sendt i handlen i september 2017.

Det østrigske selskab leverer den chip, som Apple bruger i sine telefoner til at genkende ansigter - såkaldt 3D-sensing.

Dagens kursstigning kommer tiltrængt efter store fald i sidste uge, herunder et fald på 9 pct. onsdag, da JPMorgen sænkede anbefalingen af selskabet til "neutral" fra "overvægt".

Den ændrede anbefaling var ifølge ProactiveInvestors begrundet i, at AMS - efter finanshusets smag - er for eksponeret mod Apple.

"Faldet i iPhone X-ordrerne vil formentlig få betydning for AMS kortsigtede forventninger og aktiens udviking," skrev JPMorgan analytikerne ifølge ProactiveInvestors.

Aktien i Apple falder i formarket med 0,4 pct. til 170,8 dollar.

/ritzau/FINANS

Chipproducent får bøde på 7,5 mia. kr. for konkurrencefusk 

Universal Robots fik robotmiljøet i Odense til at blomstre med sine arme 

SAP skruer op for investeringerne i Frankrig 

Apple skal betale 1,7 mia. dollar på grund af irsk forsinkelse 

Mere fra ITWatch

3 har kurs mod 1,5 mio. kunder

Teleselskabet 3 og datterselskabet Oister kom ud af fjerde kvartal med med omsætningsfremgang og kundetilvækst. (Opdateres)

Ny partner-chef hos Microsoft: Cloud skal sælges som hyldevare

Microsofts nye chef for partnerøkosystemet, Morten Kvist Thomsen, ser stærk vækst i cloud-baserede løsninger de kommende år - men mener, at mange flere med fordel kan vælge standardløsninger i stedet for at tænke i tilpasninger. Det kan speede omstillingsprocesser dramatisk op og sætte turbo på digitalisering.

IBMs nordiske chef stopper

Selskabet slår den nordiske forretning sammen med Benelux-regionen, og derfor stopper Henrik Tang Hedegaard som nordisk chef for IBM. Han fortsætter dog i en ny rolle.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs