ITWatch

Apple skal betale 1,7 mia. dollar på grund af irsk forsinkelse

Det amerikanske tech-selskab kan se frem til en milliardstor ekstraregning på grund af årelang forsinkelse.

En årelang forsinkelse har i tilbagebetalingen af skat til den irske regering givet Apple en ekstraregning på omkring 1,7 mia. dollar (ca. 10,3 mia. kr.) i USA.

Det viser en analyse fra Financial Times.

Den ekstra skatteregning kommer i kølvandet på vedtagelsen af den nye skattelov, hvor amerikanske multinationale selskaber skal betale et engangsbeløb til den amerikanske statskasse for ikke repatrieret indtjening.

Det forventes at Apple skal betale 38 mia. dollar (ca. 231,4 mia. kr.) i skat for sine offshore udenlandske indtjeninger.

Dette beløb ville, ifølge Financial Times, have været anderledes, hvis virksomheden havde betalt Irland den skyldte skat i de seneste 16 måneder, efter EU's konkurrencekommissær, Magrethe Vestager, fandt selskabets skatteaftale med Irland ulovlig.

/ritzau/FINANS

Krisen fortsætter: Sydkorea trækker Apple i retten efter batteri-fadæse 

Tech-selskabernes onde ånd stiler mod endnu en tørn som konkurrencekommisær  

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs