ITWatch

Atos lægger milliardbud på chipproducent

Det franske it-selskab Atos vil styrke sin it-sikkerhedsforretning gennem opkøbet af verdens største chipproducent til mobilttelefoner og kreditkort.

Det er en handel på et stort milliardbeløb, som er under opsejling mellem Atos og Gemalto. Foto: Colourbox

It-selskabet Atos har afgivet et bud på 4,3 mia. euro (32 mia. kr.) på den hollandske chipproducent Gemalto. Opkøbet skal blandt andet styrke Atos' sikkerhedsforretning.

Det skriver Reuters.

Gemalto er verdens største producent af blandt andet simkort, men selskabet er under pres, efter man i løbet det seneste år ad fire omgange har nedjusteret forventningerne til regnskabet samt forpasset chancen for at styrke selskabet gennem et større opkøb.

Omvendt ser Atos en chance for at styrke selskabets muligheder inden for blandt andet IoT-sammenkoblede hardware gennem opkøbet af chipproducenten. Den adm. direktør for Atos, Thierry Breton, melder, at man allerede har været i kontakt med den største aktionær i Gemalto, den statsejede, franske investeringsbank Bpifrance, og fået opbakning til opkøbet.

“Bpifrance er ikke kun positive over for denne mulighed for europæisk konsolidering, men har sågar også givet mig tilladelse til at fortælle åbent om det," lyder det fra Breton.

Fransk it-kæmpe går i struben på store danske it-selskaber

Robotter kom snublende fra start til investormøde

Nye EU-regler kan trække tæppet væk under nummeroplysningen

NNIT-chef: Kan håbe på, at sagen går om

Forsiden lige nu

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger