ITWatch

De vrede fugle får succes på børsen

Aktierne i selskabet bag mobilspillet Angry Birds handles nu 6 pct. højere end udbudsprisen på 11,50 euro.

Foto: PR

Rovio Entertainment, der har udruget spilsuccesen Angry Birds, får en fin start på livet som børsnoteret selskabet på børsen i Helsinki fredag.

Rovio-aktierne blev solgt til 11,50 euro (ca. 85,6 kr.) stykket, men de handles omkring 12,17 euro - svarende til godt 6 pct. højere - efter 30 minutter og har på intet tidspunkt været under noteringskursen.

Det værdisætter selskabet til 948 mio. euro, eller mere end 7 mia. kr., mens selskabet til sammenligning omsatte for 266 mio. euro i regnskabsåret frem til udgangen af juni. Vækstraterne har dog været på mere end 90 pct. i de seneste to kvartaler, skriver Bloomberg News.

Rovio har ved børsnoteringen både solgt eksisterende aktier, der har reduceret storaktionæren Trema International Holdings' kontrol, men også rejst kapital ved at sælge nye aktier. De penge skal gå til, at administrerende direktør Kati Levoranta og resten af Rovio-holdet kan skabe nye spil.

Det første Angry Birds-mobilspil blev sendt på gaden i december 2009, og som en steppebrand begyndte flere og flere at få spillets hovedpersoner, små pjuskede fugle, til at bryde tykke grises fæstninger ned.

Siden kom der nye spil, merchandise, tegneserier og film på gaden. Og pengene fra børsnoteringen kan ligeledes gøde vejen for "Angry Birds Movie 2", der er planlagt til 2019. Den første film indbragte omkring mere end 2 mia. kr.

International spilgigant rykker ind i Danmark

Subway Surfers har forgyldt fire danske spiludviklere - nu bliver det til en tv-serie

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger