ITWatch

International spilgigant rykker ind i Danmark

Efter opkøbet af spilstudiet Hapti.co etablerer den internationale gigant Wargaming sig i København. Brancheforening jubler.

De danske medarbejdere i Wargamings nye kontor. | Foto: PR

Den stolte danske spiltradition lever videre. Det er konklusionen hos både brancheforeningen bag den danske spilindustri og ikke mindst hos den danske spildirektør Rune Vendler. Den internationale spilvirksomhed Wargaming etablerer sig nu i København, efter selskabet har opkøbt Hapti.co, som er et tidligere datterselskab af IO Interactive.

Wargaming skal bruge det danske kontor til at etablere sig globalt indenfor mobilspil, siger Rune Vendler til ITWatch. Han bliver, som leder for Hapti.co nu direktør for Wargaming i Danmark.

"Det er en meget stor ting, det her. Vi kommer til at producere mobilspil til Wargaming, og dette er en global satsning," siger han.

Selskabet starter med 15 medarbejdere og vil nå op på 25 på et par år.

"Det haster ikke, det er vigtigt for os at få de rette folk ind," siger han.

"Det er et kæmpestort firma med en masse succes, og vi er glade for, at de har set et potentiale i os."

Han siger, at det danske kontor fortsætter driften af de eksisterende spil, selskabet har. Men derefter skal man også udvikle en ny titel til Wargaming, som passer ind i deres eksisterende portefølje.

Wargaming er særligt kendt for nogle store krigsspil.

Hvilken type spil bliver det? Et nyt krigsspil?

"Nej, det kan være inden for alle typer spil. Det kan være krig, kamp, strategi. Det ved jeg ikke endnu."

Hvad er den store trend på mobilspil i dag?

"Det er, at de er gratis. Tidligere købte man dem og spillede nogle måneder, men nu er de gratis. I stedet er der så nogle spillere, der køber fordele undervejs for at gennemføre en bane nemmere for eksempel. Det er for spillere, der engagerer sig mere i spillet."

Stor international spiller

Han siger, at Wargaming i særdeleshed er interessant, da selskabet dels er meget stort og dels er privatejet.

"De kan træffe hurtige beslutninger selv, og så bliver vi en del af et internationalt netværk med over 4.000 ansatte og 17 spilstudier verden over," siger Rune Vendler.

Hos Interactive Denmark er direktør Sofie Filt Læntver meget tilfreds med, at Wargaming etablerer sig i Danmark.

"Det er utroligt flot landet, det her. Dette betyder, at der helt overordnet er ved at være øjne udefra på den danske spilindustri. Både på talenter og på de selskaber, her er. Der er ved at være opmærksomhed på branchen udefra. Branchen er ved at være moden nok til, at vi kan hente investeringer udefra."

Hun siger, at hun opfatter dette som ekstra stort, da det netop er så stort et selskab, som etablerer sig herhjemme.

Rune Vendler har en lang karriere inden for computerspil fra selskaber som IO Interactive og Lionhead Studios og inden for titler som Gameglobe, Kane & Lynch og Fable.

Danske spilselskaber har stort eksportpotentiale

Investorers mangel på indsigt i spilmarkedet hæmmer udviklere 

Angry Birds-skaber er parat til at angribe den finske børs 

Mere fra ITWatch

Årets TechBBQ havde rekordmange kvinder på scenen

Antallet af kvindelige talere ved dette års TechBBQ satte rekord. Det giver flere perspektiver på startups og rollemodeller at spejle sig, når flere forskelligartede stemmer bliver hørt, lyder det fra kommunikationschefen bag techkonferencen.

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs