Politiet kritiseres i Atea-sagen

Opklaringsarbejdet af bestikkelsessagen mellem it-selskabet Atea og flere offentligt ansatte er løbet i nye problemer, skriver Børsen. Politiets arbejde kritiseres nu.

Politiets arbejde med opklaringen af den verserende sag om bestikkelse af offentligt ansatte, foretaget af det børsnoterede it-selskab Atea, er under anklage for en række uregelmæssigheder.

Det skriver Børsen.

Børsen skriver, at det er politiets arbejde med, at tilvejebringe oplysninger i forbindelse med den politianmeldelse af Ateas rival, 3A-it, som indgår i den samlede sag. Atea har politianmeldt det andet selskab, der består af tidligere Atea-chefer, for at have stjålet fortrolige oplysninger.

Politiet beskyldes i klagen for at have videresendt centrale oplysninger til Atea om en kommende ransagning af Ateas konkurrent, som fandt sted i 2015.

"Det kan ganske enkelt ikke i en retsstat have sin rigtighed, at en kommerciel virksomhed får bistand fra politi og anklagemyndighed i forhold til en konkurrent," står der i klagen, som er i Børsens besiddelse.

Klagen er stilet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). Her bekræfter man, at man behandler sagen, skriver Børsen.

Politiet har ikke ønsket at kommentere sagen overfor Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også