Forsvarets auditørkorps rejser ny tiltale i Atea-sag

Fire ansatte i det danske forsvar tiltales for at have modtaget bestikkelse fra it-leverandøren Atea.

Forsvarets auditørkorps rejser tiltale mod fire ansatte for blandt andet at have modtaget mobiltelefoner, printere samt andet it-udstyr fra it-leverandøren Atea. Det skriver Berlingske Business.

Tre ud af de fire tiltale var ansat hos Forsvarets Koncern IT, da bestikkelsen fandt sted, mens den tredje var ansat hos Søværnets Operative Kommandos logistikafdeling. I den mest markante af sagerne er en ansat hos Forsvarets Koncern IT anklaget for at have modtaget it-udstyr af 12 gange til en værdi af mere end 50.000 kr., mens de resterende sager alle beløber sig til maksimalt 4000 kr.

Hos Forsvarets Auditørkorps ser man med stor alvor på sagen, som i beløbsstørrelse overgår de sigtelser, bagmandspolitiet tidligere har rejst mod offentligt ansatte i Atea-sagen.

"Så vidt jeg kan se, er det første gang, at der er rejst tiltale om bestikkelse mod folk ansat i forsvaret. Det er noget, vi ser på med stor alvor. Hvis folk som led i deres offentlige ansættelse har modtaget gaver, kan det så tvivl om den objektivitet og upartiskhed, der skal være i beslutningsgrundlaget ved indkøb til staten. Det er jo i bund og grund skatteborgernespenge, det handler om," siger auditør Claus Risbjerg til Berlingske Business.

To personer får nedsat straffe i Atea-sag 

Lavere indtjening på kort sigt skal fremtidssikre Ateas software-forretningen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også