ITWatch

Nordjyske vejfindere jagter internationalt potentiale

Som Nordens eneste Google-partner på indendørs navigation og med en vækst i omsætningen på 115 pct. har nordjyske Mapspeople god vind i sejlene. Næste skridt er international ekspansion.

Foto: Screendump

Mapspeople fra Nørresundby i Nordjylland har stor succes med deres indendørs navigationsløsning Mapsindoors, som selskabet selv pitcher som "Google Maps – bare indendørs." Næste skridt for selskabet, som samtidig er Googles eneste nordiske partner på området, er at tage løsningen ud til internationale kunder.

Det skriver Børsen.

Mapspeople fokuserede tidligere på at producere fysiske kort, men lavede for år tilbage en kovending og begyndte at satse digitalt. Det medførte i 2007 et officielt partnerskab med Google, hvis licenser Mapspeople i dag sælger sideløbende med selskabets egen navigationsløsning Mapsindoors, hvilket blandt andet har medvirket til en vækst i forretningens toplinje på 115 pct.

Mapsindoors integreres i Google Maps, og dermed forlænger man Googles velkendte navigationsløsning, Google Maps, til også at række indendørs i eksempelvis lufthavne eller messehaller. Og løsningen samt mulighederne i den er allerede begyndt at tiltrække opmærksomhed fra andre Google-partnere på internationalt plan.

"De ser vores løsning som the missing link, hvor de pludselig kan lave navigation, der hænger sammen inde og ude," siger Michael Gram til Børsen.

Dansk vejfinder-startup får håndsrækning af amerikansk gigant

Sådan styrer tidligere Nokia-topchef GN Audio udenom faldgruberne 

It-giganterne bevarer næppe herredømmet for evigt 

Succesfulde konglomerater kvæler it-værksættere i Sydkorea  

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs