ITWatch

It-giganterne bevarer næppe herredømmet for evigt

Fire tech-selskaber har fået så meget magt, og tjener så mange penge, at de er kommet i en kategori for sig selv. Men kan de holde kadencen i en branche, der hele tiden ændrer sig?

Stifter af Amazon, Jeff Bezos. | Foto: Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv

Tænk fem eller ti år frem. Din telefon, computer og bil er fra Apple. Facebook og Instagram er blevet din indgang til internettet – fra avislæsning til sjove videoer og digital omgang med vennerne. Alle andre besøg på internettet går gennem Googles søgemaskine eller de mange andre Google-tjenester. Og de fleste af dine indkøb sker gennem Amazon, som efter lancering i Danmark har fået en logistikmaskine op at stå, som får Post Danmark til at ligne en hestevogn med firkantede hjul.

Google, Apple, Facebook og Amazon. Tilsammen er de blevet døbt GAFA – eller mere malerisk, med et lån fra biblen: De fire apokalyptiske ryttere. Firmaer med hver sit speciale og med et så stærkt greb om deres marked hver især, at det tilsammen har ført til en enorm magtkoncentration.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Tech-veteran til ejendomsbranchen: "Smarte bygninger forbedrer folks liv"

PROPTECH SYMPOSIUM: Ejendomssektoren har adgang til den teknologi, der skal til for at forandre ikke blot branchen, men menneskers liv til det bedre – og dermed øge produktiviteten. Det siger proptech-veteran Antony Slumbers. ”Lad være med at tænke på bæredygtighed som noget ekstra,” lyder opfordringen.

Analytikere: TDC Net-chef kan tage tid at erstatte

Den afgående chef hos TDC Net, Andreas Pfisterer vil være attraktiv for mange udenlandske teleoperatører, der overvejer at gå samme vej til som TDC. Men trods stor rotation i telebranchen, hænger hans afløser ikke på træerne, mener analytiker.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs