ITWatch

It-giganterne bevarer næppe herredømmet for evigt

Fire tech-selskaber har fået så meget magt, og tjener så mange penge, at de er kommet i en kategori for sig selv. Men kan de holde kadencen i en branche, der hele tiden ændrer sig?

Stifter af Amazon, Jeff Bezos. | Foto: Ted S. Warren/AP/ritzau/arkiv

Tænk fem eller ti år frem. Din telefon, computer og bil er fra Apple. Facebook og Instagram er blevet din indgang til internettet – fra avislæsning til sjove videoer og digital omgang med vennerne. Alle andre besøg på internettet går gennem Googles søgemaskine eller de mange andre Google-tjenester. Og de fleste af dine indkøb sker gennem Amazon, som efter lancering i Danmark har fået en logistikmaskine op at stå, som får Post Danmark til at ligne en hestevogn med firkantede hjul.

Google, Apple, Facebook og Amazon. Tilsammen er de blevet døbt GAFA – eller mere malerisk, med et lån fra biblen: De fire apokalyptiske ryttere. Firmaer med hver sit speciale og med et så stærkt greb om deres marked hver især, at det tilsammen har ført til en enorm magtkoncentration.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs