Succesfulde konglomerater kvæler it-værksættere i Sydkorea

Samsung og LG er blandt verdens største tech-selskaber, men mastodonternes lukkede kultur gør det vanskeligt for it-startups at tiltrække kapital i Sydkorea.
Foto: /ritzau/AP/Kwon Hyun-goo/
Foto: /ritzau/AP/Kwon Hyun-goo/

Sydkorea er kendt for at være blandt frontløberne i den teknologiske udvikling med globale succeser som Samsung og LG.

Under overfladen gemmer sig samtidig en fortælling om en voksende utilfreds med selskabernes dominerende position, der gør det vanskeligt for startups at finde finansiering. Det skriver Berlingske.

"De store koreanske virksomheder er ikke vant til at tænke i åben innovation, og der er meget få fusioner med mindre virksomheder. Det er derfor meget udfordrende for opstartsvirksomheder at rejse kapital," siger David Sehyeon Baek, direktør for GCCEI (Gyeonggi Center for Creative Economy and Innovation) til Berlingske.

Derfor opfordrer de mindre spillere i Sydkorea sine store konkurrenter til at skæve mod USA og Europa. De skal lade sig inspirere af selskaber som Google, der i langt højere grad satser på åben innovation, fusioner og opkøb, lyder opfordringen.

Dansk it-selskab får international hæder 

Amazon holder skarpt øje med danske tech-iværksættere 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også