ITWatch

Debat: Videresalg af telekunders data er uholdbart

Teleselskabers ønske om at kapitalisere på deres viden om kunderne er ude af trit med fokusset på datasikkerhed og forbrugernes råderet over egne data, mener adm. direktør for tele- og sikkerhedsvirksomheden Net1.

Det er formentlig de færreste, som ønsker, at data om deres præcise færden, antal af lægebesøg eller brug af apps bliver kortlagt og solgt videre. Men det kan blive virkeligheden, hvis teleselskaber ønsker at tjene penge på deres kunders data.

Det får adm. direktør i tele- og sikkerhedsvirksomheden Net1, René Kappelgård, til at råbe vagt i gevær i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

"Idéen om, at vi som televirksomheder frit kan bruge vores kunders data, er simpelthen uholdbar. Vores kunders data er det dyrebareste, vi har, og det tror jeg, at vi lige så godt kan gå ud fra, at kunderne også snart opdager. Hvor andre investerer i at kunne sælge kundernes data til højestbydende, investerer vi i at beskytte kundernes data bedre end nogensinde før. Det er det, enhver ansvarlig teleleverandør bør gøre," skriver han i et debatindlæg i Jyllands-Posten.

Ifølge René Kappelgård skal det være muligt for kunder at sige nej til, at teleselskaber videresælger deres data – og vel at mærke uden at prisen for deres abonnement stiger.

TDC jagter sejrskurs på telemarkedet, men lugten af en nedtur presser på

Telenor satser nyt: Vil overvåge din kørsel og tilbyde billigere forsikring som gulerod

Teleselskaber er pressede: Nu skal de tjene penge på data og algoritmer 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs