ITWatch

IBM skiller sig af med stort antal ansatte

Få uger efter IBM har overtaget driftsopgaver fra KMD, vil selskabet afskedige 90 medarbejdere, skriver Computerworld. Det sker kort efter 280 tidligere KMD- og Tech Mahindra-ansatte er blevet virksomhedsoverdraget til IBM.

Foto: /ritzau/AP/Mark Lenihan

IBM vil afskedige 90 medarbejdere inden udgangen af november. Det sker kort tid efter, at selskabet har overtaget en lang række medarbejdere fra KMD og Tech Mahindra.

Det skriver Computerworld.

"Vi har ikke noget at tilføje, udover hvad der i dag er kommunikeret internt til vores medarbejdere. Her gør vi det klart, at vi påtænker at nedlægge cirka 90 stillinger, og at vi i øjeblikket forhandler med medarbejderrepræsentanter med henblik på at forsøge at nedbringe antallet af berørte stillinger," skriver kommunikationschef Benedicte Strøm i en mail til Computerworld.

IBM og KMD indgik tidligere på året en strategisk samarbejdsaftale, der betyder, at førstnævnte fra 1. oktober skal stå for en stor del af den daglige drift af infrastrukturområdet hos Danmarks største it-selskab.

Som en del af samarbejdet overtog IBM 300-medarbejdere fra KMD 1. oktober – et antal som siden er mindsket som følge af opsigelser ifølge Computerworld. 

Ingen jobgaranti

Direktør for IBM Nordic, Henrik Tang Hedegaard, fastslog over for ITWatch, at der ikke var nogen jobgaranti for de nye medarbejdere i forbindelse med overtagelsen.

"Der er ingen, som kan garantere noget. Det, som er garanteret, er, at vi skal bruge alle de medarbejdere 1. oktober for at blive ved med at levere til KMD's kunder, men det er klart, at på sigt skal vi gerne finde nogle synergier mellem vores driftsorganisation og den driftsorganisation, vi overtager," lød det fra Henrik Tang Hedegaard.

Fagforening åbner for strejkevarsel mod IBM  

IBM vil ikke overtage overenskomstforpligtelser for outsourcede KMD-medarbejdere

KMD opsagde medarbejderaftaler forud for aftale om outsourcing 

Mere fra ITWatch

Ericsson: De næste fem år vil vores dataforbrug eksplodere

Om blot fem år vil antallet af 5G-abonnementer i verden runde fem milliarder og 80 procent af alle mobile bredbåndsabonnementer vil være baseret på 5G. Sådan lyder et par forudsigelser fra Ericssons årlige rapport om de kommende år på mobilområdet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs