ITWatch

KMD opsagde medarbejderaftaler forud for aftale om outsourcing

For at være konkurrencedygtig har KMD opsagt to lokalaftaler, der gav medarbejderne ret til en godtgørelse, hvis de var til overs ved virksomhedoverdragelser. Det skete få måneder inden, KMD offentliggjorde en outsourcingaftale med IBM, som på sigt kan koste ansatte deres stilling. (Præciseret).

Præciseret: Artiklen gav tidligere udtryk for med henvisning til Computerworld, at tryghedsaftalerne ophørte for en række medarbejdere, når de blev overført til IBM. KMD præciserer, at aftalerne gælder op til halvandet år endnu.

KMD har opsagt to aftaler, der ville kompensere medarbejdere ved en virksomhedoverdragelse, få måneder inden it-selskabet offentliggjorde en aftale om at outsource dele af sin it-drift og i den forbindelse flytte 300 medarbejdere over til IBM.

Det skriver Computerworld.

"Vi kan bekræfte, at KMD i begyndelsen af året opsagde to lokalaftaler, der vedrører medarbejderes fratrædelsesgodtgørelser ved afskedigelser i forbindelse med stillingsbortfald. Hvis vi ønsker at drive en sund og voksende forretning, er det et grundvilkår, at vi løbende sørger for, at vores virksomhed er fuldt ud konkurrencedygtig og kan matche vores konkurrenter i markedet," skriver KMD's HR-direktør Peter Albrechtsen i en mail til Computerworld.

De to såkaldte tryghedsaftaler indholdt ifølge mediet blandt andet en garanti om en særlig godtgørelse, hvis de pågældende medarbejdere blev fyret på grund af "overtallighed" i forbindelse med en virksomhedsoverdragelse.

Aftalerne overdrages til IBM, men gælder kun op til halvandet år endnu, fordi de er blevet opsagt.

KMD-chef Peter Albrechtsen afviser overfor Computerworld, at aftalerne er opsagt "som en konsekvens af specifikke forretningsmæssige tiltag såsom indgåelse af samarbejdsaftaler"

KMD varsler færre ansatte i forbindelse med outsourcing

KMD-direktør efter millardaftale: Et aggresivt skridt for at stå stærkt 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs