ITWatch

Fagforening åbner for strejkevarsel mod IBM

IBM vil ikke indgå fælles overenskomst for en række overflyttede medarbejdere. Det får fagforening til at true med at varsle strejke, skriver Computerworld.

Foto: /ritzau/AP/Mark Lenihan

Fagforeningen Prosa er tættere på at varsle en strejke overfor IBM, efter at it-selskabet har afvist at indgå en fælles overenskomst for 300 overflyttede KMD og Tech Mahindra-medarbejdere.

Det skriver Computerworld.

"Vi kommer tættere på et konfliktvarsel. Det er derfor, vi har travlt med at holde møder med medlemmerne, for vi skal hele tiden være på linje med medlemmerne, for vi kan ikke udelukke, at vi ender med at skulle sende et konfliktvarsel," siger John Jørgensen, faglig konsulent hos Prosa, til Computerworld.

Stridens begyndte, da KMD besluttede at outsource 300 medarbejdere til IBM. Siden kom det frme, at IBM ikke vil indgå fælles overenskomst, men kun vil lade en del af medarbejderne blive omfattet  af Industriens Funktionæroversnekomst.

Overfor Computerworld fortæller John Jørgensen er der tale om "en forsvindene lille andel," men han må ikke sige, hvor mange det konkret drejer sig om.

IBM vil ikke overtage overenskomstforpligtelser for outsourcede KMD-medarbejdere

KMD bekræfter stort samarbejde med IBM 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs