ITWatch

IBM vil ikke overtage overenskomstforpligtelser for outsourcede KMD-medarbejdere

IBM har afvist af overtage overenskomstforpligtelserne for de outsourcede medarbejdere, it-selskabet har overtaget fra Tech Mahindra og KMD. Forhandlingerne med Fagforbundene Prosa og HK Privat starter tirsdag, det skriver computerworld

Foto: /ritzau/AP/Mark Lenihan

Det amerikanske it-selskab IBM vil ikke at overtage overenskomstforpligtelserne for de omkring 300 tidligere Tech Mahindra- og KMD-medarbejdere, som selskabet overtog i starten af oktober.

Det skriver Computerworld.

Tirsdag skal IBM mødes med it-fagforbundene Prosa og HK Privat for at diskutere fremtiden for de outsourcede medarbejdere.

Begge fagforbund har bekræftet overfor Computerworld, at IBM har meldt ud, at de vil benytte sig af retten til at fraskrive sig de tidligere overenskomstforpligtelser i forhold til de outsourcede medarbejdere.

HK Privat og Prosa vil kæmpe for at sikre medarbejderne en aftale, der giver dem samme kollektive rettigheder, som de tidligere har haft hos Tech Mahindra og KMD.

"Vi er fuldstændigt enige med Prosa. Vi efterlader ikke nogen på perronen," siger Kim Bonde, faglig sekretær hos HK Privat, til Computerworld.

IBM-direktør: KMD-medarbejdere kommer med nye kompetencer 

Medie: KMD tæt på aftale om outsourcing af infrastruktur for milliarder 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs