ITWatch

Medie: Israelske hackere stødte på russiske "kollegaer" i Kaspersky

Russiske spioner skulle ifølge israelske statshackere have brugt Kasperskys antivirussoftware som adgangsport til hele verden.

Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

Tilbage i 2014 lykkedes det israelske statshackere at skaffe sig adgang til Kasperskys systemer, og her stod det klart, at israelerne ikke var de eneste, som havde adgang til selskabets softwaresystemer.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikel i New York Times.

Ifølge udsagn fra nuværende og tidligere embedsmænd, som New York Times har været i kontakt med, fandt israelerne programmer i Kasperskys antivirussoftware, som var i færd med at scanne computere over hele verden for alt relateret til amerikanske sikkerhedsprojekter.

Grundet de to landes tætte forhold delte israelerne denne viden med amerikanerne, og det er tilsyneladende den information, som i sidste måned fik de amerikanske myndigheder til at beordre alt Kaspersky-relateret software fjernet fra de myndighedscomputere, skriver Version2.

Hvorvidt Kaspersky var vidende om de russernes tilstedeværelse i softwaren er usikkert, men New York Times skriver, med afsæt i det de kalder "tekniske eksperter," at det er muligt, den russiske efterretningstjeneste har haft adgang til softwaren, uden at selskabet har opdaget det.

Russiske hackere har fået adgang til USA's cyberforsvar 

USA sætter stop for al brug af Kaspersky-software 

Hackere knækker antivirusprogram som bruges af millioner 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs