Russiske hackere har fået adgang til USA's cyberforsvar

Sjusket omgang med fortrolige oplysninger har givet russiske hackere adgang til USA's cyberforsvar.
Foto: /ritzau/FINN FRANDSEN
Foto: /ritzau/FINN FRANDSEN
Af Ritzau Finans

Russiske hackere har fået adgang til information, om hvordan USA trænger igennem til udenlandske computernetværker, koden NSA bruger for at spionere på de udenlandske netværker, og hvordan landet forsvarer sig mod cyberangreb på nationale netværker.

Det skriver the Wall Street Journal.

Ifølge flere kilder, der har viden om sagen, fik russerne adgang til informationen, efter at en entreprenør, der arbejdede for NSA, overførte informationerne til sin hjemmecomputer.

Det vurderes, at hackerne har udset sig entreprenøren, efter de har identificeret filerne gennem entreprenørens brug af et populært antivirusprogram, der er produceret af det russiske firma, Kaspersky Lab.

Ifølge The Wall Street Journal var det allerede i 2015, at hændelsen skete, men det blev først opdaget i foråret sidste år.

Kaspersky Lab's software er tidligere på året blevet udelukket fra brug i de amerikanske agenturer, efter bekymringer om selskabets tætte forbindelser til den russiske regering. Selskabet nægter selv enhver form for indblanding i sagen.

"Som et privat firma har Kapersky Lab ingen upassende forbindelser til nogle regeringer, heller ikke den russiske, og firmaet har aldrig, og vil aldrig hjælpe en af verdens regeringer med cyberspionageoperationer," siger Kaspersky Lab ifølge The Wall Street Journal.

Eksperter vurderer, at hændelsen er en af de mest signifikante sikkerhedsbrister i de seneste år.

Ny tilsynsmajor søger soldater til at værne om finanssektorens it-sikkerhed 

DSV hyrer eks-politichef til at bekæmpe hackere 

Mastercard lancerer nyt våben i kamp mod hacking og kontosvindel 

Yahoo: Hackerangreb ramte alle tre milliarder brugerkonti 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også