ITWatch

USA sætter stop for al brug af Kaspersky-software

Det amerikanske senat har valgt at følge op på regeringens krav om afskaffelse af al software fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab. Forbuddet gælder både for militære og civile myndigheder.

Foto: /ritzau/AP/Pavel Golovkin

I sidste uge gav USA’s regering de amerikanske myndigheder 90 dage til at skille sig af med software fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab. Nu følger senatet trop og har forbudt brugen af løsninger fra Kaspersky Lab, der er under mistanke for at have forbindelse til den russiske stat.

Det skriver Version2 med henvisning til Reuters.

"Sagen mod Kaspersky Lab er overvældende. De stærke forbindelser mellem Kaspersky Lab og Kremlin er alarmerende og veldokumenterede," skriver den demokratiske senator Jeanne Shaheen, der står bag tilføjelsen af forbuddet, i en pressemeddelelse ifølge Version2.

Forbuddet indgår i en aftale om det amerikanske militærbudget. Før forbuddet træder i kraft, skal det vedtages af det amerikanske senat.

I næste uge skal Kaspersky Labs grundlægger og adm. direktør, Eugene Kaspersky, vidne foran Kongressen i USA. Han har hidtil afvist alle anklager om, at selskabet samarbejder med de russiske myndigheder.

"Vi vil åbne alle døre, I kan tjekke alt. Vi har ingen hemmeligheder, og vi gør ikke noget for at skade hverken kunder eller regeringer," udtalte han til BBC i sidste uge.

Kaspersky vil lægge alt frem efter amerikansk myndighedsforbud 

Kaspersky bandlyst i USA 

Mere fra ITWatch

TDC-net ramt af omfattende nedbrud

Netop nu kæmper flere mobilselskaber med et omfattende nedbrud på TDC Nets mobilnet i hele landet. Andre selskabers kunder kan heller ikke ringe til kunder på TDC-netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs