ITWatch

Kritik af Center for Cybersikkerhed: Ansvaret ligger det forkerte sted

Ansvaret for at beskytte danskerne mod cyberkriminalitet bør ikke ligge hos Center for Cybersikkerhed, mener admiral og direktør.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Kontreadmiral Torben Ørting Jørgensen, der i dag er direktør i det danske erhvervsliv, mener, at det er forkert, at ansvaret for at beskytte Danmark mod cyberangreb ligger hos Center for Cybersikkerhed.

Det skriver Politiken.

Ifølge Torben Ørting Jørgensen er det en forkert vej at gå, når regeringen giver centeret ret til at overvåge samfundsvigtige myndigheder og private virksomheder. Han mener, at "lovændringerne leder tankerne hen på demokratisk praksis i Rusland frem for et moderne vestligt demokrati," som han skriver i et indlæg på LinkedIn.

"Efter min opfattelse bruger man bekvemt en trussel fra forskellige stater. Det er ikke irrelevant. Det tegner bare ikke et retvisende billede af de udfordringer, vi står over for," siger Torben Ørting Jørgensen til Politiken.

Han mener, at Danmark bør se på erfaringer fra blandt andet Israel, hvor ansvaret for cybersikkerheden ligger under statsministeriet. Det skaber ifølge Torben Ørting Jørgensen et bredere fokus, hvilket er nødvendigt, så der også kommer fokus på den almindelige cyberkriminalitet, der kan ramme den gængse dansker.

Professor kritiserer myndigheder for lang ventetid i sag om persondatalækage

Sikkerhedsfirma udpeger det dårligste password

Nye cyberstrategier pålægger erhvervslivet økonomisk byrde

Lovforslag om adgang til virksomheders data vækker bekymring hos DI 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs