ITWatch

Sikkerhedsfirma udpeger det dårligste password

Der er kamp om, at bruge det mest usikre password, viser en liste fra sikkerhedsfirma, da dog har fundet en klar vinder.

Kampen om at bruge det mest usikre password er hård blandt netbrugerne, som har for vane at bioltre sig i alverdens afarter af en åben dør til deres digitale privatliv. Men der findes alligevel password, der er så ringe, at de kommer med på listen over sikkerhedsfirmaet Bitdefenders opsamling over de dårligste passwords på nettet.

Der er password som - "password." Der er "111111," "admin," "password1" og andre gode eksempler. Men vinderen på listen er passwordet "123456."

Det skriver selskabet.

"Analyserne viser, at 10 pct. af brugerne i USA og Europa har brugt minimum ét af kodeordene fra listen, og minimum 3 pct. har brugt kodeordet "123456" på førstepladsen," skriver selskabet.

Ekspert hos IT-sikkerhedsvirksomheden Bitdefender, Bogdan Botezatu mener, at tendensen den samme i alle lande, også i Danmark:

"Det er det samme mønster alle steder. Alt for mange brugere vælger den simple løsning som at skrive en række tal eller sammenhængende bogstaver på tastaturet som 'qwerty'. Det ender med et kodeord, som er meget let at gætte. Den kriminelle behøver ikke engang et computerprogram til at gætte et kodeord så let som '123456'."

En hackersag giver et indblik i folks brug af passwords efter fem mio. lækkede passwords blev afsløret i et hackerangreb. Her har et selskab ved navn SplashData fra Silicon Valley gennemgået dem.

FE har stadig ikke styr på it-sikkerheden

E-boks afviser at være blevet hacket i sag om folketingspolitikers firma

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger