ITWatch

Zendesk om konkurrenterne: Essentielt at være oppe på dupperne

Mange nye spillere på samme marked og ændring af kunders vaner kan være både en trussel og en mulighed for Zendesk, der leverer værktøjer til bedre kunderelationer.

Foto: Screendump fra Zendesk.com

Den danske it-platform til kundeservice Zendesk har siden begyndelsen tilbage i 2007 haft fart i forretningen. Selskabet startede i København, men rykkede to år senere til amerikanske San Francisco.

I dag har Zendesk mere end 114.000 betalende kunder fordelt på over 150 lande. Men det får ikke selskabet til at sætte sig tilbage i stolen og kigge afslappet på fremtiden. Det fortæller senior director of engineering, Jesper Hvirring Henriksen, til DI Digital.

"På den ene side kommer der hele tiden nye spillere på markedet, som er skarpe og dygtige. Og mange af de nye spillere ser allerede Zendesk som en etableret – og måske endda "gammel" – spiller. Derfor er det essentielt, at vi hele tiden er på dupperne og kan udvikle branchens førende løsninger til at vedligeholde kunderelationer – nu og i fremtiden," siger Jesper Hvirring Henriksen til DI Digital.

Han tilføjer, at selskabets ledelse, som sidder på hovedkontoret i San Francisco, løbende har fingeren på pulsen med nye tiltag fra konkurrenterne.

Sociale medier kan blive en fordel

Samtidig ser virksomheden en mulighed i den måde, som de sociale medier har ændret butikkernes forhold med kunderne. Forbruger har i dag langt nemmere ved at fortælle omverdenen om dårlige kundeoplevelser takket være sociale medier, men det kan ende med at blive en fordel for Zendesk og den palette af produkter, som de tilbyder, fortæller Jesper Hvirring Henriksen.

Gode kundeoplevelser kan nemlig omvendt fungere som troværdig promovering - og de er tilmed med både billigere og mere effektive som markedsføringskanal.

Amerikaner vil indtage Podios danske marked

Stor vækst får Zendesk til at ansætte ansvarlig for HR

Zendesk på vej med masseansættelser

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs