Libanesiske statshackere spionerer gennem smartphones

Den libanesiske efterretningstjeneste har muligvis overvåget android-telefoner i Mellemøsten og Europa gennem apps inficeret med virus. Det skriver Berlingske Business.
Foto: /ritzau/FINN FRANDSEN
Foto: /ritzau/FINN FRANDSEN

Libanons efterretningstjeneste har efter sigende overvåget ejere af smartphones med Googles Android-styresystem i 21 lande siden 2012. Spionagen har kunnet forekomme, fordi brugerne havde installeret virusinficerede apps på deres telefon.

Det skriver Berlingske Business på baggrund af en artikel fra Reuters.

Efterretningstjenesten, Generaldirektoratet for Generel Sikkerhed, skulle ifølge mobilsikkerhedsfirmaet Lookout og den digitale rettighedsgruppe Electronic Frontier Foundation mere end ti gange have taget kontrollen med Android-telefoner, hvorefter man har kunnet udspionere brugeren gennem kameraet samt stjæle oplysninger på telefonen.

Beviser peger ifølge Berlingske Businees i retning af den libanesiske efterretningstjeneste, som dog afviser at kende til overvågningen.

"Generel Sikkerhed har ikke denne slags kapacitet - vi ville ønske, at vi havde denne kapacitet," lyder det fra efterretningstjenestens generaldirektør Abbas Ibrahim i en kommentar til Reuters.

Investorer: Apple skal bekæmpe børns mobilafhængighed 

Sikkerhedsekspert opfordrer efter hacker-hul: Opdater 

Apple udsender opdatering for at lappe hacker-hul 

Atea udsat for svensk svindel 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også