ITWatch

Atea udsat for svensk svindel

It-selskabet Atea har i Sverige været offer for svindel og hackerangreb, skriver flere medier.

Otte personer skal have svindlet sig til over 30 mio. kr. ved blandt andet at hacke emails og svindle sig til hardware fra distributøren Atea.

Det skriver Digi.no på baggrund af en artikel fra det svenske medie Computersweden.

Det er i primært i Sverige, it-selskabet skal have været offer for svindlen. En central mand i sagen er en 38-årig gammel mand, hos hvem det svenske politi angiveligt har fundet over to mio. dokumenter, som eksempelvis kundelister og information om en kontrakt til godt 750 mio. kr.

Derudover har den 38-årige mand også narret sig til en række computere og andet hardware fra Atea for senere at sælge det videre. Han skal også have overvåget samtaler mellem Atea og det svenske politi.

"Vi har været udsat for svig, hvor uautoriserede personer har fået adgang til it-produkter uden at gøre det rigtige. Vi samarbejder med myndighederne i håb om, at de kriminelle vil blive retsforfulgt," siger Markus Tobé, pressemedarbejder i Atea Sverige, til Computersweden.

Danske Banks cyberchef ser trusler i alt fra fake news til pyramidespil: "De kriminelle flytter med derhen, hvor pengene er"

Atea frygter hacker-motiverende GDPR-bøder 

Mere fra ITWatch

Danskere i hobetal henter råd om investering og opsparing på sociale medier – ny form for vejrudsigt kan give beskyttelse

Danskerne modtager i stor stil investeringstips og opsparingsråd på de sociale medier, men selvom tendensen på mange måder er positiv og giver oplyste borgere, så kan det være svært at undgå svindel og placere ansvar, hvis noget slår fejl. En vejrudsigt over, hvilke investeringsstrømninger der florerer på de sociale medier, kunne være en del af løsningen, lyder det fra en specialist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs