ITWatch

Forsinkelse af Mitid sikrer millionkontrakt til Nets og kunstigt åndedræt til Nemid

Digitaliseringsstyrelsen har indgået trecifretkontrakt med Nets om at holde liv i Nemid indtil 2021. Kontrakten kommer på bagkant af de forsinkelser, som har ramt afløseren Mitid.

Ritzau/Jens Dresling
Foto: Ritzau/Jens Dresling

Det kommer til at koste Digitaliseringsstyrelsen 128 mio. kr. at holde hånden under det "snart" hedengangne Nemid. En forlænget aftale løber til midten af 2021, og opgaven går til den eksisterende driftsleverandør Nets uden udbudsrunde, da det fra styrelsens side vurderes, at det ikke ville være realistisk at hente en ny leverandør ind.

Det skriver Version2.

At det overhovedet er nødvendigt med en forlængelse af aftalen kommer på bagkant af de forsinkelser, som har ramt afløseren Mitid, som først forventes klar til sidste halvår af 2020.

Den eksisterende aftale udløber først i november 2018, men for at sikre ro om driften har man allerede nu indgået aftalen om forlængelse. At det var nødvendigt med en ny aftale skyldes, at den nuværende aftales mulighed for to forlængelser af et års varighed allerede var brugt.

"Vi skal have en realistisk tidsplan, og vi har brug for, at der er sikkerhed omkring driften. Og det får vi så med den her kontrakt indtil 2021," forklarer Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen, til Version2.

Stor interesse for Mitid-udbud

Nets arbejder på at vinde nyt udbud til 900 mio. kr.

NNIT vinder udbud om elektronisk identifikation

Digitaliseringsstyrelsen: Udbuddet handler om central og samfundskritisk it-infrastruktur

Forsiden lige nu

It-sikkerheden svigtede i stor svindelsag

Rigsrevisionen og Statsrevisorerne har gennem en årrække påpeget en række problemer med sikkerheden i it-systemerne hos Socialstyrelsen, hvor en stor svindelsag er ved at blive undersøgt, skriver Politiken.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger