ITWatch

Cyberlandsholdet: Den ensomme hacker er en myte

Det danske cyberlandshold sikrede sig ved EM i it-sikkerhed en 8. plads. Ifølge holdkaptajnen kræver det i dag samarbejde at knække de it-mæssige sikkerhedsforanstaltninger, og han ser selv it-sikkerhed som en mulig karrierevej.

/ritzau/FINN FRANDSEN
Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Cyberlandsholdet, som formelt ligger under Forsvarets Efterretningstjeneste, sikrede sig ved de europæiske mesterskaber i it-sikkerhed en flot 8. plads. Det skriver Version2 på baggrund af en artikel fra Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet.

Konkurrencen fandt formelt sted i Spanien i november og bærer navnet European Cyber Security Challenge (ECSC), og ifølge holdkaptajn Morten Eskildsen, der til daglig læser datalogi i Aarhus, så er billedet af den ensomme hacker i kælderen helt forkert.

I stedet kræver effektiv hacking holdarbejde, da hver mand har sine spidskompetencer og færdigheder. Holdet består af 10 it-talenter, som er blevet testet og til sidst udvalgt blandt studerende fra hele landet af Forsvarets Efterretningstjeneste.

Selv har kaptajnen fået øjnene op for, at der muligvis ligger en fremtidig karriere inden for it-sikkerhed.

"Kryptologi og it-sikkerhed er selvfølgelig vigtigt for at imødegå de vedvarende og store cybertrusler, der rammer Danmark de her år. Men I lige så høj fordi vi skal kunne stole på de hverdagsting, vi omgiver os med i en digital verden. Et intelligent køleskab skal ikke kunne hackes til at bestille hele supermarkedet. Som datalog vil jeg gerne være med til at sikre trygheden i vores hverdag," siger Morten Eskildsen.

10 unge it-talenter repræsenterer Danmark til EM i hacking

Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod angreb fra Rusland og Kina

Efterretningstjeneste sjusker med it-sikkerheden

Regeringen vil øge Forsvarets cybermuskler med 900 millioner

Forsiden lige nu

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger